top of page
pellets voor pelletketel

Installatie van ÖkoFEN pelletketels

JDR-Solutions is dé specialist in pellet cv-ketels

Wat is een pellet cv-ketel?

In tegenstelling tot klassieke verwarmingssystemen gebruikt een pelletketel geen gas of mazout, maar samengeperst houtzaagsel, ofwel pelletkorrels, als energiebron voor de centrale verwarming. Deze automatisch programmeerbare ketel is een betrouwbare manier van verwarmen en is zowel toepasbaar in eengezinswoningen als bedrijfsgebouwen. De ketel wordt geplaatst in de garage, kelder of op zolder en kan de warmte zowel naar radiatoren, vloerverwarming als naar een boiler gestuurd worden.

U kiest voor een volwaardige warmtebron met het oog op de toekomst en met hetzelfde comfort en gebruiksgemak van een klassieke centrale verwarming. JDR-Solutions is uw specialist voor de installatie van hoogrendementsketels op pellets van het topmerk ÖkoFEN, dat ook een totaalpakket met pelletverwarming, zonnecollector en buffervaten aanbiedt.

Ökefen

Voordelen van centrale verwarming op pellets

De pellet cv-ketel wint de laatste jaren gestaag aan populariteit dankzij de vele voordelen die het systeem biedt. We zetten voor u de belangrijkste troeven op een rijtje:

  • Ecologische verwarming: pellets zijn een CO2-neutrale energiebron, die tijdens de verbranding evenveel CO2 vrijgeven als de bomen hebben opgenomen uit de lucht gedurende hun groei.

  • Duurzame verwarming: de pelletkorrel is een hernieuwbare brandstof gemaakt uit biomassa. Hout is een natuurlijke grondstof die niet wordt uitgeput door de productie van pellets. Die worden immers gemaakt uit resten van de houtverwerking.

  • Regionale brandstof: hout is overal te vinden. Wie op pellets verwarmt, is niet afhankelijk van energiebronnen uit verre regio’s. In België zijn er een twaalftal pellet productiebedrijven die pellets maken.

  • Lagere energiekosten: pellets zijn eenvoudigweg goedkoper dan stookolie of gas. U kunt met een pellet cv-ketel dus flink besparen op stookkosten.

  • Flexibel inzetbaar: op een cv-systeem op pellets kunnen zowel traditionele radiatoren als vloerverwarming aangesloten worden.

  • Comfortabel en compact: een pelletketel is onderhoudsarm en wordt automatisch gevoed. Bovendien heeft u voor de opslag van pellets relatief weinig plaats nodig.

Vragen over of interesse in de ÖkoFEN pelletverwarming?

Neem dan contact op met JDR-Solutions, wij helpen u graag verder.

JDR-Solutions

Strijmeers 117 - 9520 Vlierzele

BE0644896679

Openingsuren

Maandag

07:00 - 18:00

Dinsdag

07:00 - 18:00

Woensdag

07:00 - 18:00

Donderdag

07:00 - 18:00

Vrijdag

07:00 - 18:00

Zater- & Zondag

Gesloten

Contactformulier

Contacteer JDR-SOLUTIONS voor meer info.

Bedankt voor uw bericht!

Pelletketel laten plaatsen? 
Contacteer ons nu! 

bottom of page